Planer

        (N) Morenos  Maine Coon    


 


                                    Vakre Surnadalsfjorden i kveldsskummring   

  Maine Coon er en rasekatt med amerikansk opprinnelse.

 

Maine Coon regnes som den første katterasen fra Amerika . Man vet ikke sikkert hvordan rasen oppstod, men det finnes flere myter omkring det. En av de vanligste er fra Maine og går ut på at katten oppstod ved kryssning mellom katt og vaskebjørn (racoon på engelsk, derav navnet). Dette er selvfølgelig en umulighet.

En annen legende som går om Maine Coon kattene, er at de er en kryssning med avkom fra kattene til Marie Antoinette. Katter som hun sendte over til den nye verden ved det franske keiserdømmets fall. En annen er at de er etterkommere etter katter som skandinaviske vikinger tok med seg over til nord Amerika . Sannsynligvis oppstod katten gjennom naturlige kryssninger mellom angorakatter som sjømenn tok med seg til Maines havner, og engelske katter som nybyggerne tok med seg på 1600-tallet, skandinaviske eller russiske katter samt korthårede amerikanske katter. Enda en legende sier at det er katter etter kattene til en Kaptein Coon, derfor ble de kalt Coon's.

 

Sannheten.

 

Sannheten er at kattene stammer fra Nord Østkysten av USA. Disse kattene tilpasset seg det tøffe klimaet i dette området. Med kraftig benbyggning, lang raggete vannavstøtende pels, gode jegere, med store ører, sterke kjever, og muskler. Dermed har de fått navnet etter staten Maine.

 

Maine Coone er den største rasekatten. De utvikles langsomt og er ikke ferdig utvokst før i femårsalderen. Hunnene pleier å veie omkring 4-6 kg og hannene 6-9 kg, men det finnes større eksemplarer.

Copyright © All Rights Reserved